VIDEO: Monica Săsărman își dă foc la valiză: a mers la TV să laude investițiile lui Radu Moldovan! Își forțează excluderea din PNL?

 -  -  41


Monica Săsărman e consilier județean al PNL și a fost propusă pentru excludere, pe motiv că a mers la o petrecere cu PSD-ul și în excursie cu Radu Moldovan.

Propunerea a venit din partea secretarului Vasile Silași, care la 2 zile distanță, și-a dat demisia din funcțiile deținute, ofticat că Robert Sighiartău NU l-a chemat la conferința de presă.

E clar că în PNL s-au format 2 tabere: una care o protejează pe Monica Săsărman și încă o tabără care ar vrea-o afară din PNL. Dincolo de statut și reguli interne, Monica Săsărman joacă tare și provoacă în continuare.

Vineri seara, într-o emisiune la AS-TV, Monica Săsărman a închinat osanale lui Radu Moldovan! Vezi-Doamne a vorbit despre administrație!

Ce ABERAȚII a spus Monica Săsărman!

  1. Despre drumurile asfaltate!

“La nivelul Consiliului Județean infrastuctura rutieră satisface nevoile populației căreia i se adresează și cred că această infrastructură rutieră NU poate aduce decât un plus pentru dezvoltarea mediului economic.”

2. Despre colectarea deșeurilor!

“Noi am fost printre primele județe care am demarat acest master-plan de gestionare a deșurilor… fiecare proiect aflat la început are părți bune și părți rele… în 2017 am participat cu o delagație organizată la nivelul CJ, în Germania și acolo am vizitat un depozit de deșeuri.. ceea ce ne lipsește este acea stație de sortare performantă!”

“Cred că tarifele sunt acceptabile, rămâne ca și prestarea serviciilor să fie mai mult decât acceptabile… serviciul să fie prestat în parametri mult mai buni decât tarifele.  Să sperăm că împreună cu operatorul economic, împreună cu reprezentanții comunelor, acest serviciu depinde de noi și de să devină un serviciu cu-adevărat bun pentru tot ce înseamnă sănătatea populației…”

3. Despre stațiunea Colibița!

“Prioritate va fi să vedem care vor fi pașii pentru a rezolva și problema cu stațiunea Colibița… așteptăm ca Apele Române să, delimiteze odată pentru totdeauna la cadastrarea lacului și la delimitarea completă astfel încât să existe premisele și posibilitatea de a proceda la o analiză mult mai avansată, pentru că este o stațiune a noastră, cu toții o iubim… avem unul din cele mai frumoase lacuri din zonă, avem unități de cazare care au apărut și datorită faptului că a existat preocupare pentru infrastructura rutieră!”

4. Despre promovarea județului!

“În ultimul timp s-a pus accentul pe promovarea județului BN…  și când spun acest lucru, NU mă refer doar la acel clip, mă refer implicit la promovarea potențialului turistic, gastronomic al județului nostru prin activitățile la care participă Consiliului Județean prin reprezentanți sau prin Asociația Produs în Bistrița Năsăud în colaborare cu primarii din comunitățile aferente…”

Ca și comparație, secretarul general Robert Sighiartău spunea la o conferință de presă susținută înainte cu câteva ore de emisiunea Monică Săsărman că turismul este inexistent în județ și că NU ne vizitează nimeni, iar în afară de câteva excursii prin străinătate, Consiliul Județean NU a făcut nimic pe acest domeniu!

5. Despre administrație și salariile din Consiliul Județean!

“Salariile la nivelul Consiliului Județean sunt mai mici decât salariile pe care le au anumii angajați la nivelul altui UAT. Să știți că se muncește e un aparat performant.” a spus Monica Săsărman.

În realitate, CU 3 MILIOANE de euro pe salarii și cu 32 de angajați în plus pe organigramă, Radu Moldovan și-a creat un puternic aparat de propagandă și are o serie de subalterni care-i ciugulesc din palmă!

Organigrama stufoasă NU este neapărat performantă, dac-ar fi să luăm în calcul faptul că documentațiile europene se externalizează, Compartimentul de Fonduri Europene funcționează pe avarie, cu personal angajat pe perioadă determinată și cei 120 de milioane de euro s-au atras cu ajutorul unor școlari.

ADI Turism, ADI apă-canal și ADI Deșeuri sunt entități care cheltuie bani publici și NU sunt cele mai eficiente, dac-ar fi să analizăm proiectele inexistente pe turism, master-planul de apă-canal (ne-implementat) și situația dezastruoasă de pe managementul deșeurilor.

Președintele Consiliului Județean a afirmat imediat după creșterile salariale de la nivelul instituției că va avea pretenții de la angajații săi, dar cu toate că intră în atribuțiunile unui compartiment al instituției, serviciile de consultanță sunt externalizate și până acum, peste 120.000 de euro se duc spre firme de consultanță care fac exact ce-ar trebui să facă angajații CJ.


Consiliul Județean NU performează la capitolul fonduri europene și până acum s-au atras bani doar pentru câteva proiecte: Poarta Transilvaniei, pentru Castelul Teleki și pentru proiectele sociale, de integrare a rromilor din Teaca, Lechința și Rodna.
Master-planul de apă-canal etapa a 2-a este în stand-by deși PSD are toate pârghiile posibile (comisar european, președinte CJ, majoritate în Consiliu Local, Județean, Guvern).

6. Despre activitate sa și despre un nou mandat!

Monica Săsărman a vorbit despre activitatea ei în comisiile de specialitate și despre amendamentele pe care le-a propus în mandatul său!

“În utima perioadă m-am axat pe ceea ce înseamnă administrație, iar politică NU am mai făcut… eu cred că ceea ce trebuie să primeze este serviciul calitativ pe care-l aduce la nivelul administrației… Dacă o persoană este mai bună sau mai puțin bună.. eu consider că mi-am desfășurat activitatea cu bună-credință. Am formulat anumite amendamente… unele au trecut, altele nu au trecut.. cred că pentru o administrație performantă este nevoie de mai puțină vorbă și de mai multă faptă!”

La întrebarea jurnalistului Emil Alexandru, dacă își mai dorește un mandat de consilier județean, Monica Săsărman a declarat că este prematur să fie întrebată și că încă NU s-a gândit la asta.

După osanale la adresa lui Radu Moldovan, pe final de emisiune, Monica Săsărman a vorbit despre Primăria Bistrița și despre faptul că ar fi timpul… pentru predarea de ștafetă și pentru faptul că e nevoie de o perssoană din generația 40 – 50 de ani.

Șmecheria lui Moni!

Monica Săsărman și-a activat emisiunea pe care o modera la TV Bistrița și s-a mutat la postul AS-TV, fix într-o perioadă fierbinte, când la nivelul PNL se dezbate sancționarea sa.

E posibil ca prin strategia sa, Monica Săsărman să încerce o victimizare pentru a forța propria excludere din PNL, pe motive de laude excesive aduse administrației județene. În acest mod, consilierul județean ar putea negocia o posibilă înscriere în PSD.

Procedural, rămâne de văzut dacă liberalii o vor sancționa pentru atitudinea sa, pro-Radu Moldovan… dar e de urmărit atitudinea viitoare, mai ales că vineri seara, consilierul județean PNL va avea o nouă emisiune la AS-TV și o nouă ocazie de a lăuda administrația județeană, condusă de șeful PSD.

4 bookmark
1 notes
442 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: Monica Săsărman își dă foc la valiză: a mers la TV să laude investițiile lui Radu Moldovan! Își forțează excluderea din PNL?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.