VIDEO: Urmează schimbări în instituțiile publice din Bistrița-Năsăud? Ce spune Ioan Turc, liderul liberalilor bistrițeni?

 -  -  11643


 

 

Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a vorbit marți, într-o conferință de presă, despre schimbările care ar putea să aibă loc în plan local după ce PNL a devenit partid de guvernământ.

Potrivit liderului liberalilor bistrițeni s-au purtat discuții cu privire la schimbarea prefecților din teritoriu, de la nivelul județului Bistrița-Năsăud fiind făcute mai multe propuneri. Însă, liberalul Ioan Turc a refuzat să ofere numelor celor care se află pe listă, motivând că ”există mai multe nume. Prefecul nu se alege, ci se numește în funcție. Lucrurile care se aleg au un anumit nivel de expunere. Dar prefectul se numește, iar pentru faptul acesta nu vreau să îi pun în dificultate pe colegii care nu vor primi nominalizarea. E o opțiune personală”. 

Întrebat dacă din punct de vedere legal ar putea fi schimbați prefecții până la primul tur al alegerilor prezidențiale, Ioan Turc a completat: ”E greu de dat un răspuns, dar eu cred că da. Important e ca legea să fie respectată”.

În condițiile în care Guvernul Orban a decis reducerea numărului ministerelor la 16, Ioan Turc a făcut și câteva previzări cu privire la o posibilă restructurare a instituțiilor subordonate ministelor, dar și cu privire la înlocuirea șefilor instituțiilor deconcentrate. ”Premierul a spus-o foarte clar: Urmează un audit al instituțiilor. În urma auditului se vor lua măsuri. Nu arbitrar. Nu facem ce a făcut PSD. Nu dăm la o parte omul lor ca să ne punem omul nostru. Orice fel de politică de resursă umană în zona instituțiilor publice va fi făcută ca la carte, cu responsabilitate”. Liberalul bistrițean a mai adăugat că acest lucru înseamnă că dacă auditul iese bine există posibilitatea ca actualii șefi ai instituților să nu fie schimbați din funcții.

E timpul pentru schimbări!?

Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a vorbit marți, într-o conferință de presă, despre schimbările care ar putea să aibă loc în plan local după ce PNL a devenit partid de guvernământ.https://www.ziardebistrita.ro/video-urmeaza-schimbari-in-institutiile-publice-din-bistrita-nasaud-ce-spune-ioan-turc-liderul-liberalilor-bistriteni/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Marţi, 5 noiembrie 2019

Întrebat dacă au existat primari de la PSD care să îl contacteze după aflarea rezultatului votului din Parlament, Ioan Turc a spus că au fost și astfel de situații, dar pe toți cei care l-au contactat i-a asigurat de faptul că PNL va demara politici publice în interesul comunităților locale.

1 notes
768 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: Urmează schimbări în instituțiile publice din Bistrița-Năsăud? Ce spune Ioan Turc, liderul liberalilor bistrițeni?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *