Ultimele noutati

VIDEO: Viceprimarul Cristi Niculae o dă la întors: “când a filmat Peteleu, trecerea de cale ferată era în șantier. Acum NU se mai mișcă dalele și lucrarea e ca la carte!” Cine credeți că MANIPULEAZĂ?

Luptă MEDIATICĂ între PSD-iști și liberali pe proiectul modernizării de 90.000 de euro a trecerii de cale ferată de pe strada Lucian Blaga! Investiția a fost asumată de viceprimarul Cristian Niculae, după ce liberalii au ieșit primii în public, cu un proiect de hotărâre privind modernizarea mai multor treceri de cale ferată din municipiu. Proiectul lor a fost respins. Răspunsul HALUCINANT al aparatului de specialitate al primarului: “Referitor la planul de măsuri pentru prevenirea accidentelor, NU reiese explicit ce are în vedere în mod concret inițiatorul. Identificarea riscurilor și prevenirea accidentelor a făcut Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, aprobat prin HCL nr. 58 din 2017.”

p2-Copy

 

 

 

 

 

 

La scurtă vreme, vicele Niclae își asumă modernizarea!

“Pentru a fluidiza traficul rutier în această zonă extrem de aglomerată, la calea ferată care străbate această stradă va fi montat și un semafor, investiția fiind suportată din bugetul local. Aceasta se ridică la aproximativ 400.000 de lei, banii urmând să fie alocați în cadrul ședinței ordinare din data de 21 septembrie a Consiliului Local Bistrița” – a anunțat Cristi Niculae pe facebook.

21740874_470927223286828_9105558532217689325_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrările au demarat și după câteva zile, traficul a fost deschis-circulației. Consilierul local Ioan Peteleu a filmat lucrarea realizată cu 90.000 de euro și a transmis presei locale modul în care arăta ceastă investiție.

După cum se vede în filmuleț, dalele de piatră se mișcau și lucrarea părea compromisă, dar în urma unor intervenții finale, situația s-a schimbat radical. Dalele de piatră au fost fixate și acum traversarea se face mult mai rapid și fără ca mașinile să-și solicite suspensiile.

VIDEO transmis presei de Ioan Peteleu  în 19 septembrie


t1

t2

 

 

 

 

 

Viceprimarul Niculae și-a asumat acest proiect și declară că de fapt acolo a fost un șantier și lucrarea NU a fost finalizată: “dalele au fost montate pe un pat de nisip, provizoriu. Ulterior au fost fixate și acum NU se mai mișcă. Ioan Peteleu a filmat o lucrare în șantier, care NU era finalizată deoarece eram obligați să fluidizăm traficul și NU puteam ține zona blocată zile întregi. Situația este în regulă, vă rog să vă duceți să vedeți, iar, repet, trecerea se afla în șantier, era în lucru la ora la care cei din opoziție au transmis presei acele filmări.”

 

VIDEO din 21 septembrie cu situația FINALĂ

Chiar dacă au BĂGAT 90.000 de euro în modernizări , traficul în zonă este în continuare BLOCAT la orele de vârf! Ca niște LELIȚE dau vina pe administrația Liviu Rusu, care s-a opus centurii prin intravilanul Bistriței!

După cum se vede în imagini, la trecerea de cale ferată de la Lucian Blaga, traficul se desfășoară cu dificultate, iar șirul de mașini se întinde până pe Calea Moldovei. Deocamdată Primăria Bistrița NU a găsit soluții eficiente pentru rezolvarea acestei probleme și aruncă vina pe administrația județeană din mandatul lui Liviu Rusu, care s-a opus realizării unei centuri ocolitoare pe Dealul Codrișor, prin intravilanul municipiului.

b3

b2

 

 

 

 

 

 

b4

b11

 

 

 

 

 

 

În ieșirile publice și prin intermediul mass-media, PSD-iștii au un singur răspuns la problemele grave privind fluidizarea traficului din municipiu: lipsa unei centuri ocolitoare și amintesc de proiectul pentru care Crețu a organizat un referendum ne-validat!

Iarăși au pus carul înainte boilor! Strada Lucian Blaga va fi modernizată cu 1 milion de euro și cu siguranță lucrările de 90.000 de euro vor fi afectate de “noul” șantier! Încă de-acum 7 ani s-au aprobat indicatorii tehnico-economici! 

Strada Lucian Blaga va fi modernizată din bugetul local. Prin HCL nr. 170/2010 s-au aprobat indicatorii tehnico-economici privind modernizarea străzii Lucian Blaga, dar deși au trecut 7 ani, investiția  NU a fost anunțată ca fiind prioritară pentru municipalitate. Lucrările sunt estimate la 1 milion de euro și cu siguranță trecerea de cale ferată va suferi modificări odată cu reabilitarea completă a străzii care a devenit intens-circulată în ultimii ani, stradă care asigură legătura dintre orașul Năsăud și municipiul Bistrița și totodată leagă centura orașului de Drumul Național 17.

Citiți și:

 cale-ferata0-501x400“Dezastru! Așa arată după două zile. Sunteți jalnici!” Cum arată trecerea de cale ferată modernizată cu 90.000 de euro!
Comentarii

  • Balan Marius - contribuabil

    Ba ,voi sunteti nebuni(90. 000euro pe cacatul ala de betoane ? Casa mea P+M gata la cheie cu izolatie exterioara a costat fix 73.000 euro. Dava-n pixul meu de smecheri !Moare DNA-ul de ras cand va aude. Dar nici nu face nimic.

Caricatură

Ziar de Bistrita