VIDEO: Zeci de șoferi, în coloană pe DN 17C. Drumul e blocat. Probleme sunt și pe DN 17D

 -  -  1460Trafic rutier este blocat la această oră pe drumul național 17C, pe raza comunei Dumitra, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore. Autoturismele care circulă pe direcția Năsăud – Bistrița nu mai pot înainta, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Probleme sunt și pe DN 17D, în localitatea Mocod. UPDATE: Traficul pe DN 17C a fost reluat pe ambele sensuri. 

La fața locului se află polițiștii rutieri din Năsăud, care dirijează circulația. De asemenea, două utilaje ale Secției de Drumuri Naționale Bistrița acționează în zonă cu material antiderapant pentru curățarea carosabilului astfel încât circulația să fie reluată.

Printre cei care au rămas blocați pe DN 17C se numără și Nelu Boldea de la N1 TV, care a realizat un videoclip pe care l-a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Iată care e situația pe acest drum:

Publicată de N1 Tv pe Miercuri, 12 februarie 2020

 

Probleme sunt și pe DN 17D. În localitatea Mocod se circulă alternativ, pe un fir, ca urmare a unui autotren care a derapat. La fața locului polițiștii de la Rutieră Năsăud- dirijează traficul în zonă.

”Sunt probleme și în Dealul Târgului, și pe Mocod, și la Piatra Fântânele, ninge abundent. Sunt multe mașini care nu sunt pregătite de iarnă, alunecă, ajung în șanț și ne blochează utilajele noastre. În Dealul Târgului, utilajul nostru e blocat în spatele mașinilor. A nins abundent, în 5 minute a nins 5 centimetri”, a declarat șeful Secției de Drumuri Naționale Bistrița, ing. Alexandru Slavita. Acesta a mai precizat că și pe DN 17 ninge viscolit.

Șoferii sunt sfătuiți să aibă mașinile echipate corespunzător și să circule cu prudență.

ACTUALIZARE 1

În jurul orei 18:15, traficul rutier a fost reluat pe DN 17C, pe ambele sensuri. IÎnstituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud transmite că se intervine în continuare cu material antiderapant și pe Dealul Târgului. De asemenea, Poliția Rutieră continuă să monitorizeze traficul și în această zonă.

ACTUALIZARE 2

Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud informează că pe DN 17, în Pasul Tihuța e viscol.

9 utilaje acționează în zonă pentru asigurarea condiilor normale de trafic.

Viscol puternic pe DN 17, în Pasul Tihuța!

Viscol puternic pe DN 17, în Pasul Tihuța! Ninsoarea abundentă a făcut probleme și pe alte drumuri din Bistrița-Năsăud. https://www.ziardebistrita.ro/video-zeci-de-soferi-in-coloana-pe-dn-17c-drumul-e-blocat-probleme-sunt-si-pe-dn-17d/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 12 februarie 2020

ACTUALIZARE 3

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud informează că pe drumul național 17C, în localitatea Mocod, pentru aproximativ 20 de minute traficul este blocat pentru repunerea pe carosabil a camionului răsturnat. Polițiștii rutieri sunt la fața locului.

În Pasul Tihuța ninge abundent, pentru a evita blocajele, polițiștii verifică echiparea corespunzătoare, în special a autovehiculelor de tonaj mare.

Pe celelalte drumuri naționale și județe se circulă în condiții de iarnă și se acționează cu utilaje și materiale antiderapante.

Filtrele de Poliție Rutieră instituite monitorizează în permanență traficul rutier și, acolo unde este cazul, dirijează circulația.

ACTUALIZARE 4

La Sîngeorz-Băi se acționează cu 2 utilaje.

Prefectul Stelian Dolha, în control pe Valea Bârgăului și în Pasul Tihuța

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a efectuat miercuri seara un control pe Valea Bârgăului și în Pasul Tihuța. Acesta a vrut să se asigure că utilajele de deszăpezire intervin corespunzător pentru a asigura buna desfășurare a traficului rutier.https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-prefectul-stelian-dolha-in-control-pe-valea-bargaului-si-in-pasul-tihuta/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 12 februarie 2020

FOTO: Radu Sîrbu/Mesager24, Nelu Boldea/N1TV

0 notes
585 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *