Pericol de inundații pe Valea Someșului și pe Valea Sălăuței! Apele s-au umflat și s-au revărsat în gospodării! Zăpoarele de gheață, DINAMITATE!

 -  -  21309Odată cu încălzirea bruscă a vremii a crescut riscul de inundații în tot județul. Topirea zăpezilor a făcut ca apele să crească, iar situația e dificilă în zona de munte, pe Valea Someșului și pe Valea Sălăuței unde a fost nevoie de intervenția pirotehniștilor pentru dinamitarea zăpoarelor de gheață.

Situație critică la Maieru și Rebra! Podurile de gheță au fost DINAMITATE!

Pe râul Rebra situația e monitorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Pirotehniștii au detonat câteva zăpoare de gheață care blocau cursul râului, dar pericolul de inundații persistă în continuare.

 

rebra2

rebra

 

 

 

 

 

 

 

r4

r5

 

 

 

 

 

 

 

Încă de la primele ore ale dimineții, echipajul pirotehnic din cadrul I.S.U. „Bistriţa” a fost direcţionat în teren pentru continuarea misiunilor de sprijin în zona respectivă. Astfel, pirotehniştii bistriţeni au ajuns în punctul unde s-a format zăporul de gheaţă, cu ajutorul unei bărci şi au executat opt detonări controlate, folosind cca. 5 kg material exploziv.
După succesiunea de explozii, au fost create canale de scurgere a apei, astfel că zăporul a fost dislocat, iar drumul judeţean a devenit practicabil. Ulterior, în jurul orei 12.00, echipajul pirotehnic a fost direcţionat spre loc. Rebra. Aici, un zăpor de cca. 800 de m a provocat inundarea a 16 gospodării (curţi şi două beciuri), curtea şcolii din localitate, două terenuri de sport şi un parc. În jurul orelor 14, zăporul de gheaţă, pe o lungime de cca. 800 m din localitatea Rebra a fost discolat.

 

 

Râul REBRA

 

De asemenea, situația e similară și la Prundu Bârgăului, unde au fost inundate gospodăriile și a fost necesară intervenția pompierilor voluntari din cadrul primăriei. Primăriile sunt în alertă și monitorizează situația pentru a interveni cât mai repede acolo unde se impune.

 

prundu

pund

prunn

maier

 

 

 

 

 

 

Râul Bistrița: SVSU monitorizează situația!

 

Zăpoarele de gheață formate în zona Punții de la T.B.C au fost DINAMITATE ! Serviciul de Volutari pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bistrița supervizează în continuare cursul râului Bistrița.

vv2

v3

 

 

 

 

 

 

 

 

La nivelul județului se menține codul portocaliu și situația este monitorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență!

2 bookmark
1 notes
34 views
bookmark icon

One thought on “Pericol de inundații pe Valea Someșului și pe Valea Sălăuței! Apele s-au umflat și s-au revărsat în gospodării! Zăpoarele de gheață, DINAMITATE!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.