Eveniment

Vino să descoperi universul LOR! Expoziție specială a pacienților de la Psihiatrie și a Micilor Prinți! Marți, 4 octombrie, ora 17, la Casa cu Lei!

 -  - 


O expoziție cu lucrări realizate de pacienții Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și de beneficiari ai Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” va avea loc marți, 4 octombrie, de la ora 17:00, la Casa cu Lei din municipiul Bistrița.

Vernisajul are loc în luna dedicată activităților de promovare a sănătății mentale și de reducere a stigmei și discriminării asociată tulburărilor psihice.

Veți fi surprins de creativitatea și viziunile unice asupra lumii ale semenilor noștri, artiști ale căror talente le-am descoperit cu mare bucurie prin acest proiect”, spun organizatorii expoziției – psih. Ana Dragu – coordonator CRR Autism ”Micul Prinț” și medicul șef al Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Claudia Ștefănescu.

Expoziția este intitulată ”Nu sunt un diagnostic” și face parte din proiectul „Neurodiversitate și Creativitate: Interventii Culturale”, cofinanţat de AFCN şi Centrul Cultural Municipal George Coşbuc.

Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale este un proiect cultural interdisciplinar co-finanțat de AFCN Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Cultural Municipal George Coșbuc Palatul Culturii Bistrita în parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita– Secția Psihiatrie și Psihiatrie Cronici, Autism Europa Bistrița Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa, Societatea de Concerte Bistrița și Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale.

Proiectul se desfășoară între 6 septembrie și 31 octombrie și conține mai multe tipuri de evenimente: ateliere de creație (pictură, modelaj, colaj și grafică) expoziție, conferință, film documentar, teatru și concert și implică colaborarea dintre artiști și specialiști în domeniul sănătății mintale. Proiectul dorește să atragă atenția asupra stigmatizării și marginalizării persoanelor cu tulburări sau afecțiuni de sănătate mintală.

132 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.