Viorica Dăncilă, desemnată candidat la prezidențiale din partea PSD ! De ce credeți că o va susține Radu Moldovan? Simplu: banii din PNDL și cele 2 ministere “remaniabile”: a lui Suciu și a lui Deneș!

 -  -  212


Viorica Dăncilă candidează la prezidențiale din partea PSD și Radu Moldovan o va susține necondiționat! Motivul: fondurile din PNDL și poziția celor 2 miniștri: Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării cu un buget de 1 miliard de euro pe an și poziția lui Deneș la Ministerul Pădurilor.

 

NU e de neglijat nici poziția de secretar de Stat, deținută de Sandu Pugna la Ministerul Culturii! Prin aceste posturi-cheie, dar mai ales prin accesul la fondurile guvernamentale, Radu Moldovan își face campanie de unul singur și în teritoriu prezintă realizările PSD din ultimele mandate, fără a aminti de Viorica Dăncilă. Cel puțin momentan!

 

 

Astăzi, Viorica Dăncilă a fost desemnată candidat a prezidențiale din partea PSD!

 

Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, marți, în Birou Politic Național, iar apoi a fost validată în CEx. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier.

Cei care au votat împotriva Vioricăi Dăncilă sunt Paul Stănescu, liderul PSD Olt, și Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

Declarațiile lui Vorica Dăncilă, la alegerea lui Moldovan pe funcția de președinte al filialei PSD BN!

Reporter: – În calitatea în care veți candida la prezidențiale, dacă vă bazați pe susținerea organizației Radu Moldovan…

intervine Radu Moldovan: – organizația PSD , vă rog!

Reporter: – … Organizația PSD, condusă de Radu Moldovan, care are 2 ministere importante , Ministerul Dezvoltării și Ministerul Pădurilor , miniștri pe care d-voastră oricând îi puteți remania, la o adică. Deci, întrebarea: dacă vă bazați pe voturile Organizației PSD BN?

Dăncilă: – NU vreau să vorbesc despre scenarii, vom vedea ce se întâmplă în Comitetul Executiv Național, dar vreau să vă spun un lucru! Am mare încredere în organizația PSD de-aici de la Bistrița-Năsăud, am mare încredere în Radu Moldovan pe care îl cunosc de 20 de ani, deci ne cunoaștem foarte bine, am mare încredere în Organizația de Tineret, am mare încredere în Organizația Seniorilor și în Organizația de Seniori și în Organizația de Femei… am încredere că se vor mobiliza foarte bine, am încredere că vom obține un rezultat foarte bun!

Reporter: – Deci, NU îl remaniați pe Suciu?

Dăncilă: – Vreau să mai fac o precizare pentru că ați adus vorba de Radu Moldovan și vreau să-l felicit pentru alegerea în funcția de președinte al Orgaizației Județene și vreau să-l felicit pentru încă un lucru: pentru modul în care este implicat în investițiile din județ, pentru modul în care a gestionat și a lucrat cu Spitalul de-aici de la Bistrița. Am văzut un spital extraordinar, un personal foarte dedicat. Am rămas profund impresionată de modul în care s-au implicat atât conducerea spitalului cât și președintele CJ și bineînțeles Guvernul, prin intermediul Ministerului Sănătății. Cred că este un exemplu de bune practici și sper ca pe viitor să putem să găsim fonduri, fie că vorbim de fonduri europene, guvernamentale sau parteneriat public-privat, astfel încât dorința medicilor, a personalului de-aici , dorința lui Radu Moldovan să devină realitate și să putem realiza o aripă nouă pe care știu că și o doresc foarte mult. Implicarea noastră este necesară așa cum de fiecare dată am dat dovadă de mare deschidere și de această dată vom proceda la fel…

La Comitetul Executiv Național, Viorica Dăncilă a fost desemnată ca și candidat la prezidențiale, din partea PSD, iar organizația coordonată de Radu Moldova va trebui să-și asume susținerea premierului în campania de prezidențiale…
Practic, Vorica Dăncilă controlează întreg PSD-ul, din rațiuni simple: accesul la pârghiile de control și astfel îi obligă pe baronii locali să o susțină necondiționat!

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului are loc pe 3 august, o simplă formalitate!

În realitate, Radu Moldovan își face campanie de unul singur și deocamdată s-a ferit să vorbească deschis de Vorica Dăncilă și preferă atacuri sterile la adresa președintelui Iohannis. Președintele CJ se rezumă la investițiile din mandatele sale și la discursuri de genul: “să terminăm cu dezbinarea dintre români”, “sunt interese din afara țării pentru a întreține dezbinarea”, “să fm patrioți” etc.

21 bookmark
2 notes
870 views
bookmark icon

2 thoughts on “Viorica Dăncilă, desemnată candidat la prezidențiale din partea PSD ! De ce credeți că o va susține Radu Moldovan? Simplu: banii din PNDL și cele 2 ministere “remaniabile”: a lui Suciu și a lui Deneș!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.