Ultimele noutati

Voliera pentru veverițe din Parcul Municipal, amplasată ilegal! Primăria Bistrița trebuie să intre în legalitate

AGERPRES a solicitat Inspectoratului Județean în Construcții Bistrița-Năsăud informații cu privire la un control pe care instituția l-a organizat luna trecută și care viza legalitatea amplasării volierei pentru veverințe din Parcul Municipal, construcție realizată de Primăria municipiului Bistrița prin Direcția de Servicii Publice.

Potrivit documentului dat publicității de Agerpres, voliera a fost amplasată ilegal, fără a fi emisă o autorizație de construcție în acest sens.

“S-a constatat că autoritatea publică locală, prin Direcția Servicii Publice Bistrița, a edificat și montat o construcție metalică denumită volieră-căsuță pentru veverițe fără a avea autorizație de construire, contrar prevederilor art.1 și 3 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată cu modificările și completările ulterioare”, arată Agerpres.

În aceste condiții, Primăria Bistrița va trebui să ia măsuri pentru a intra în legalitate. Există două variante, fie de a autoriza construcția, fie de a o desființa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest proiect al Primăriei Bistrița, care a costat circa 5.000 de euro a fost contestat de o parte a societății civile. Inițial au fost aduse 6 veverițe ( o pereche matură și patru pui), dar într-un final un singur  exemplar a rămas captiv, care între timp a evadat, după ce cușca a fost vandalizată de persoane necunoscute.

SURSA: AGERPRES – Voliera pentru veverițe, montată ilegal în parc de primărie, potrivit Inspectoratului de Stat în Construcții
Comentarii

  • Adrian Florin Chereji

    21000 lei au fost alocati pentru cusca initiala, de 6 mp. Tarcul de 30 mp a fost construit din fonduri ale Directie de Servicii Publice, fara nici un deviz, prin deturnare de fonduri. Banii pentru tarc puteau fi folositi pentru alte lucrari utile pentru bistriteni! Oricum, latul se strange pentru primarul OT Cretu. A promis omologarea partiei in noiembrie, minciuna gogonata, nici acuma nu au inceput taierea copacilor pe traseul ocolitor al pantei mai abrupte. Directorul Cretiu a plecat in concediu de frica sa nu “deconteze” din banii lui aberatiile lui Cretu. Directorul Ocolului Silvic Bistrita, dl.Anca, nu a acceptat presiunile lui Cretu de a taia copacii de pe acel traseu ocolitor pana cand nu are toate avizele locale. SEMN BUN! Directorii si functionarii din Primarie nu mai raspund orbeste comenzilor lui Cretu, isi dau seama ca isi risca libertatea. Fac apel la directorii Scurtu si Cincea sa ia aminte de la colegii lor! Oricum au destule avize ilegale pe care le-au dat la comanda lui OT Cretu, dar daca continua in ritmul asta isi agraveaza situatia.

  • Balan Marius - contribuabil

    Cum pixul meu sa intre in legalitate ? Si eu cer sa intru intr-o asa zisa LEGALITATE de 10 ani , ca sa dovedesc ce ? Ca sunt baiatul lui tata care mi-a lasat mostenire un teren de 750 mp cumparat si impozitat neintrerupt din 1939. Numai ca aici fiind vorba de teren de utilitate publica primaria trebuie sa incaseze o mama de amenda si sa-si care puscaria VEVERITELOR de acolo. Intre mine si ei este o mare diferenta. La mine totul s-a construit cu acte si vize platite la toate institutiile, dar un smecher de avocat mi-a blocat Autorizatia pe motiv ca nu m-am lasat santajat de clientul sau care imi cerea cadou 100mp, in schimbul eliberarii autorizatiei, pt, ca ei s-au folosit de o inscriere frauduloasa in CF-ul meu, facuta de primaria orasului B-ta .

  • ce va tot mirati? O sa isi autorizeze constructia si cu asta basta

Caricatură

Ziar de Bistrita