Primăria Bistrița va abroga Registrul spațiilor verzi. Ioan Turc: ”E un document criticabil. Vom veni cu un registru actualizat, care să țină cont de realitate”

 -  -  21203


Primăria Bistrița va abroga Registrul spațiilor verzi, a anunțat primarul municipiului, Ioan Turc, întrucât documentul este unul criticabil și contestat de unii locuitori. Administrația locală va întocmi un alt registru – unul care să țină cont de realitatea din teren, susține primarul.

În ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, consilierul Nicolae Pavelean a afirmat că actualul Registru al spațiilor verzi nu corespunde cu datele din teren și a cerut Primăriei Bistrița să facă demersuri pentru a îl actualiza.

”Am aflat că sunt depuse unele contestații referitoare la acuratețea datelor din Registrul spațiilor verzi, în special că acesta include suprafețe care nu se încadrează în categoria spații verzi și n include alte suprafețe care sunt de fapt spații verzi. Mai multe decât atât, sunt mulți arbori care nu sunt incluși în acest registru. Aș dori să știu care este poziția dumneavoastră referitoare la aceste contestații și dacă se impune o actualizare a registrului”, a spus consilierul Nicolae Pavelean.

La rândul său, primarul Ioan Turc a avut o intervenție pe această temă și a afirmat că Registrul spațiilor verzi va fi abrogat.

Registrul spațiilor verzi este un document criticabil. Am decis să abrogăm acest registru și să venim cu un document actualizat, un document care să țină cont de realitate și, mai mult de atât, să țină cont de anumite particularități, pentru că, pe de o parte, nu avem voie să ne batem cuie în talpă, pretinzând că avem spații verzi acolo unde nu sunt spații verzi, după cum nu avem dreptul nici să excludem din Registrul spațiilor verzi suprafețe de teren care trebuie să facă parte dintr-un asemenea inventar. Bineînțeles că vom veni în Consiliul Local cu acest document. Nu sunt de acord să mergem pe formula pe care s-a mers anterior, adică se știe că Registrul Spațiilor Verzi a fost înființat prin dispoziție a primarului. Cred că o discuție în Consiliul Local și o dezbatere publică cu privire la acest lucru, care să preceadă o hotărâre de Consiliul Local, sunt cât se poate de necesare”, a spus primarul Ioan Turc.

De asemenea, primarul a completat că administrația locală este preocupată și de întreținerea spațiilor verzi din oraș.

”În ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi, pe de o parte, procedura privind atribuirea serviciului de cosire a ierbii este în desfășurare. În câteva zile, dacă nu vom avea contestații, vom putea discuta despre un câștigător. Pe de altă parte, suntem preocupați ca întreținerea spațiilor verzi să se facă la un nivel calitativ pe care oamenii îl așteaptă. Am avut discuții și cu doamna Popescu. Încercăm să mergem și pe formule mai sofisticate în ceea ce privește modul în care vom aborda problema spațiilor verzi. Cred că putem gândi amenajări florale mai apropiate de ceea ce oamenii își doresc. Am stat destul de mult timp într-o anumită paradigmă pe care putem să o depășim. Apreciez munca a celor care se ocupă de spațiile verzi, dar cred că putem îndrăzni mai mult”, a completat Ioan Turc.

2 notes
328 views
bookmark icon

2 thoughts on “Primăria Bistrița va abroga Registrul spațiilor verzi. Ioan Turc: ”E un document criticabil. Vom veni cu un registru actualizat, care să țină cont de realitate”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *