Electrica joacă MURDAR! Cum vrea să „curenteze” clienții cu un contract DUBIOS de prelungire, anexat la factură! Protecția Consumatorului avertizează!

 -  -  27


SC Electrica Furnizare S.A a apelat la un truc pentru inducerea în eroare a clienților săi! La factura de curent, compania anexează un contract-tip pentru prelungirea înțelegerii contractuale.  Liberalizarea prețurilor a deschis concurența pe piața de furnizare a energiei electrice și de aceea firmele se luptă în strategii de marketing pentru atragerea de clienți. Electrica Furnizare beneficiază de BRAND și de infrastructura necesară pentru acces la clienții finali și de aceea a conceput acest contract-tip ce poate fi semnat și trimis prin poștă. Astfel contractul se prelungește de drept, pe perioadă nedeterminată.

Protecția Consumatorului AVERTIZEAZĂ: „Clienții sunt induși în eroare! NU se prezintă sumele contractuale, valorile pe kilowat, tarife etc!”

Reprezentanții Oficiului pentru Protecția Consumatorului susțin că aceste practici nu sunt legale, deoarece contractul nexat la factură NU prezintă date concrete și astfel consumatorul nu este corect-informat.

x2„Am observat și noi această metodă a companiei Electrica Furnizare și într-adevăr practica lor lezează dreptul consumatorului de a fi corect-informat. NU sunt prezentate tarifele, intervalul orar în care sunt practicate aceste tarife, abonamentele dar și alte detalii privind drepturile și obligațile și astfel clienții pot semna și prelungi contractul fără să știe cât au de plătit ulterior. Ne vom sesiza imediat ce vom fi solicitați pentru că deocamdată NU am înregistrat nicio plângere privind aceste practici ” a declarat Dina Suciu, inspetcorul Oficiului pentru Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud.

 

 

Cum vrea Electrica să CURENTEZE clienții printr-un contract-fantomă! Compania suportă cheltuielile poștale, numai-numai să agațe clienții! 

 

a11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iată ce scrie în contractul anexat la factura pe luna în curs:

 

„Vă anexăm alăturat contractul de furnizare a energiei electrice emis pentru locul d-voastră de consum în temeiul contractului-cadru de furnizare a energiei electrice aprobat prin Ordinul ANRE nr 88/2015. Prezentul contract înlocuiește contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu societatea noastră în temeiul contractului-cadru de furnziare a energiei electrice aprobat prin Decizia ANRE nr 57/1999. Vă rugăm ca în 30 de zile de la primire să ne returnați un exemplar al contractului semnat de dumneavoastră. Costul serviciilor poștale privind returnarea plicului cu contractul anexat, va fi suportat de Electrica Furnizare.”

 

a4

a3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Documentele pot fi transmise și on line la adresa: http://www.electricafurnizare.ro/clienti/clienti-casnici/doresc-sa-devin-client-electrica-furnizare-sa/

Unde se pot cere oferte pentru „curent mai ieftin”! Cel mai bun să câștige! 

Firmele care pot funiza energie electrică pe raza municipiului Bistrița, dar și în județ: RCS & RDSENELE-on, Electrica Furnizare    dar  treptat vor intra și alte firme pe piață. Consumatorii pot schimba furnizorul și cere informații privind tarifele practicate de companiile flate pe piață și care pot feri servicii de furnziare a energiei electrice.

Odata cu liberalizarea pietei de energie pentru consumatori, acestia au mai multe optiuni in ceea ce priveste furnizorul de la care sa achizitioneze energia electrica. Liberalizarea pietei de energie electrica ofera, atat consumatorilor non-casnici (persoane juridice), cat si celor casnici, posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrica de la care sa achizitioneze energia electrica consumata. Acest fapt duce la scaderea pretului energiei electrice pentru consumator, datorita concurentei intre diversii furnizori de energie electrica, care activeaza pe piata de energie, ceea ce se traduce intr-o valoare mai mica a facturii de energie electrica.

Patru companii dețin cele opt distribuții regionale de electricitate: Electrica (Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord), Enel (Muntenia Sud, Banat și Dobrogea), E.ON (Moldova) și CEZ (Oltenia).

Preţurile energiei electrice pentru consumatorii casnici s-a realizat treptat pe baza unui calendar și se vor liberaliza total de la 31 decembrie 2017.

27 notes
1 view
bookmark icon

27 thoughts on “Electrica joacă MURDAR! Cum vrea să „curenteze” clienții cu un contract DUBIOS de prelungire, anexat la factură! Protecția Consumatorului avertizează!

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted