Vremea va rămâne caldă în această săptămână, în majoritatea regiunilor. Temperaturile diurne, cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei

 -  -  1232


 

 

 

Administrația Națională de Meteorlogie a făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie. Potrivit meteorologilor, în prima parte a perioadei analizate, vremea va rămâne caldă în mai toate regiunile țării, urmând ca de la finele acestei săptămâni – începutul săptămânii următoare, valorile să scadă cu până la 10 grade și chiar să crească probabilitatea de apariţie a ploilor.

În ceea ce privește prognoza pentru Transilvania, ANM precizează că ”până pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 23 – 24 de grade, în medie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfârșitul intervalului de prognoză”.

Progrnoza meteorologică mai arată că până în jurul datei de 26 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de 0 grade pe 30 octombrie, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în a doua săptămână de prognoză, mai notează ANM.

0 notes
357 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *