Ultimele noutati

Zamă reîncălzită! Ioan Turc propune un cartier al tinerilor lângă pârtia de schi. Stelian Dolha a visat identic, în campania electorală !

Ioan Turc îi face o sugestie re-încălzită primarului Ovidiu Crețu și abordează un nou subiect electoral. Președintele PNL sugerează primăriei să ofere tinerilor parcele de 5 ari pentru construcția de case în Wonderland. Ideea a fost vehiculată în spațiul public de Stelian Dolha, în timpul campaniei electorale din 2016

Primăria Bistrița are 250 de hectare în Wonderland! Turc propune 5 ari de teren/familie!

În condițiile în care Bistrița se depopulează și îmbătrânește avem nevoie de un mare proiect care să le ofere oamenilor argumente ca să rămână acasă! susține Turc.

“Proiectul unui oraș ar transforma risipa de bani a PSD în ceea ce d-voastră cunoașteți.. pârtia de schi. … NU are sens să mai discutăm de rentabilitate în condițiile în care e realizată la o altitudine destul de mică și a transformărilor climatice pe care le vedem cu toții. .. Avem nevoie de o documentație de trecere din domeniul public în domeniul privat a acestui teren… pentru că altminterea nu poate fi afectată decât pentru lucrări de utilitate publică. Putem lotiza aproximativ 150 de hecatre de teren, din care ar rezulta împărțind la suprafețe de 500 de metri pătrați…. 3.000 de parcele destinate familiilor din Bistrița, restul de 50 de hectare urmând a fi folosite pentru funcțiuni pubice: spații comerciale, grădinițe, școli, biserică… Un lucru foarte important: PUZ-ul ar trebui să prevadă și modul în care ar trebui să se dezvolte din punct de vedere imobiliar această zonă a vechiului Poligon în proximitatea Wonderland. Mă refer la respectarea rigorilor de urbanism… a tuturor acelor rigori care au fost încălcate cu nerușinare în municipiul Bistrița. Știți foarte bine la ce mă refer, știți foarte bine ce au făcut anumiți “imobiliari”, cu complicitatea autorităților locale în Bistrița: blocuri între case, nerespectarea celor mai elementare norme de urbanism, afectarea prin aceste gesturi care nu au urmărit decât profitul a vieții oamenilor din proximitate și a vieții tuturor bistrițenilor. Dacă Bistrița arată cum arată se datorează și faptului că autoritățile NU și-au făcut datoria, ci dimpotrivă au încălcat orice regulă de bun-simț din punct de vedere urbanistic. ” – a declarat Ioan Turc.

Când s-a VRUT primar, Dolha a visat un cartier al tinerilor în Wonderland! A luat 4.900 de voturi, iar Crețu a luat 12.800! 

 

Subiectul concesionării de teren pentru tineri NU este original și a fost abordat și de Stelian Dolha în campania electorală din 2016: așa-zisul cartier al tinerilor. Ioan Turc e președintele PNL și constant expune subiecte pe care se îngrămădește și Sorin Hangan președintele PNL pe municipiu și astfel ambii președinți expun săptămânal variante pentru trafic, urbanism, proiecte viitoare etc.

În privina dezvoltării zonei Wonderand, la această oră există un proiect pentru utilități și căi de acces în Wonderland proiect în valoare de 8 MILIOANE de euro,  finanțabil din fonduri guvernamentale prin PNDL.

Proiectul este în analiză la această oră și primarul Crețu așteaptă semnarea finanțării pentru însușirea investiției ( care în mod paradoxal e asumată și de Cristian Nicuale, viceprimarul fiind cel care ar fi făcut lobby pe lângă vicepremierul de-atunci, Sevvil Shaideh pentru drumurile de acces și utiitățile din Wonderland).Caricatură

Ziar de Bistrita