Zece amenzi şi 14 kg de produse confiscate, în urma unor controale în domeniul panificaţiei

 -  -  1193


Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud a efectuat controale la unităţile de panificaţie din judeţ, în urma acestora fiind aplicate zece amenzi și fiind dispusă măsura confiscării a 14 kg de produse.

Într-un comunicat de presă, DSVSA Bistrița-Năsăud precizează că au fost efectuate 36 de controale în unităţi de fabricare a pâinii şi a produselor de panificaţie şi alte 38 de controale la mijloacele cu care se transportă aceste produse.

În urma controalelor au fost descoperite o serie de nereguli, precum neîntreținerea corespunzătoare a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa facilităților pentru igienizarea mâinilor pentru personal, neefectuarea monitorizării temperaturii și a umidității în spațiile de depozitare, etichetare necorespunzătoare a materiilor prime (aditivi) și a produselor finite, depozitare necorespunzătoare a materiilor prime/produselor finite, mijloace de transport neigienizate.

În aceste condiții, inspectorii DSVSA Bistrița-Năsăud au aplicat zece amenzi în cuantum total de 62.400 de lei, opt fiind aplicate pentru nereguli la unităţile de panificaţie şi două pentru nereguli la mijloacele de transport.

Totodată, s-a luat măsura sechestrului, în vederea distrugerii, a cantităţii de 14 kilograme de produse de panificaţie necorespunzătoare, în valoare de 224 lei. 

0 notes
318 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *