Ultimele noutati

FOTO: Cine sunt cele 11 femei pe care le premiază Doris anul acesta… la ultima ediție a Galei “Femeia Europeană!” Holograf va cânta la Polivalentă!

Trupa Holograf va încânta spectatorii evenimentului „Femeia Europeană”, ediția a X-a iar actorul Nae Alexandru va prezenta spectacolul alături de Doris Moldovan.

„La 10 ani ai Galei Femeia Europeană, femeile de nota 10 transmit un mesaj: Femeia europeană înseamnă să fii TU, perfect de imperfectă, un reper pentru noile generații Sărbătorim valorile europene, unitatea în diversitate, egalitatea de gen, femeia care reușește să aducă lucrurile împreună și să inspire.

d4

d3

 

 

 

 

 

 

Mai mult, această ediție va fi și mai deosebită deoarece toate cele peste 90 de femei,premiate în cei 10 ani ai Galei, vor urca pe scenă,arătând că noi femeile suntem o forță, că împreună reușim să dărâmăm mituri, împreună promovăm valorile europene, promovăm județul și că împreună reușim să facem un eveniment unic în România.” susține Doris Moldovan, inițiatoarea și organizatorul evenimentului.

Dr. Mihaela Albu – primul specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Şi-a descoperit incă din primii ani de facultate pasiunea pentru artă şi frumos, lucru care a determinat-o să aleagă Chirurgia Plastică şi Estetică. Dr. Albu este preocupată de obţinerea unor forme naturale în armonie cu trăsăturile fundamentale ale pacientului, dar în acelaşi timp avand în prim plan nevoile personale şi individuale ale fiecărui pacient. Consideră că fiecare persoana are dreptul de a se simţi bine în propiul corp şi că prin ajustarea unor forme poate imbunătăţii încrederea în sine a pacientului.

4

arata_img

 

 

 

 

 

 

Lt. Andreea Ciurea – comandant companie în cadrul Brigăzii 88 Mecanizată Gen. Grigore Bălan. „În cazul meu, opţiunea pentru cariera militară nu a fost o tradiţie de familie, ci o pornire născută din dragostea pentru valorile naţionale ale unei ţări batjocorite de-a lungul timpului, dar şi dintr-o dorinţă de a face altceva“, explica Andreea pentru revista Avantaje.

andreea-ciurea-0

andreea-ciurea-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Ivan – cadru militar în rezervă.  Subofiţerul Maria Ivan, asistentă medicală militară, a participat, din 2004 până în 2010, la trei misiuni în Irak şi în Afganistan care au durat câte şase luni. În 2004 şi în 2006 a fost pe front în Irak, iar în 2010 – în Afganistan. După trei misiuni în zone de conflict, Maria Ivan spune că lucrul cel mai groaznic care se poate întâmpla în teatrul de operaţiuni este să pierzi colegi. „Atunci se accentuează gândul că oricui i se poate întâmpla ceva, chiar şi medicilor, pentru că nu se ieşea din bază fără însoţirea unui cadru medical“, mărturisea într-un interviu  acordat ziarului “Adevărul”.

maria ivan

ivan 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valeria Motogna – fostă jucătoare de handbal în Echipa Națională și port drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008. Valeria Motogna a început să joace handbal la Bistrița, în 1991, fiind descoperită de antrenorul Dumitru Găvan. În 1994, ea a fost remarcată de Gheorghe Tadici și transferată la secția de junioare a echipei antrenate de acesta, Silcotub Zalău, de unde a promovat apoi la echipa de senioare. În 2000 și 2008, ea a fost componentă a echipelor naționale ale României care au avansat până în sferturile de finală ale turneelor feminine de handbal de la Jocurile Olimpice. De altfel, la Olimpiada din 2008, Motogna-Beșe a fost desemnată căpitanul echipei și port-drapelul delegației României la ceremonia de deschidere.

 

motogna 2

motogna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gina Pop (Mușat) – artist, interpret de muzica pop.   In paralel cu liceul, a facut Scoala Populara de Arta, la sectia canto-muzica usoara și a participat  la Cerbul de Aur si a ajuns în finala (Eurovision 2005). Tot in 2005 a participat la Festivalul de la Mamaia unde a castigat cateva premii. Trupa Gina Pop Band abordeaza un repertoriu cu melodiile anilor 60. Artista locuiește în București unde deține o casă într-un cartier rezidențial.

A absolvit Liceul de matematica-fizica si apoi Facultatea de Turism. In 2003, a fost premiata la sectiunea Creatie in cadrul Festivalului de la Mamaia. Desi studiaza muzica de mica, experienta pe care o are cu limba germana a facut-o sa lucreze o perioada ca educatoare la o gradinita cu specific german. Finalistul de la Vocea României Alex Mușat este nepotul Gine Pop.

 

gina 2

gina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirela Petruș – artist, interpret de muzica populară. Născută într-o zi de 7 noiembrie la Giurgiu Mirela Petruş a absolvit Liceul de artă “George Enescu” din Bucureşti. La liceul de muzică a interpretat la violoncel până în clasa a VIII-a, iar din clasa a IX-a a fost la secţia canto-popular, profesor Gavril Prunoiu. La şcoală a cântat folclor din Teleorman şi Oltenia. La Bucureşti l-a întâlnit pe soţul ei Dan, care este din Chiraleş, pe care l-a urmat la Bistriţa. Împreună au acum 25 de ani de căsătorie.

petrus

mirela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristina Rusu – profesor geografie la INFOEL, promotor al județului, a obținut diverse premii cu elevii.S-a casat pe locul III  în topul celor mai buni zece profesori din țară, desemnați pe baza voturilor acordate în cadrul campaniei naționale ,,Liga Profesorilor Excepționali”.

rusu cristina

rusu 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rusti Axina – femeie de afaceri. Alături de soțul ei, doctorul Ruști, deține clinica de înfrumusețare ALTEO una din cele mai bine-cotate clinici din domeniul esteticii și înfrumusețării.

axina

axina2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pop Florentina – femeie de afaceri. Este patrona pensiunii Miracolo și deține o fundație de într-ajutorare a persoanelor fără adăpost.

pop2

pop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camelia Morar – președinte asociația Young’s Men Bistrița. A fost şeful Serviciului Urmărire-Încasare din cadrul Direcţiei Venituri a Primăriei Bistriţa.

 

camelia morar

morar 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodica Rusu – primarul comunei Telita, Anenii Noi, Republica Moldova, comuna cu 1.200 de locuitori, înfrățită cu Parva. Rodica Russu este expert în comunicare, fost-reporter și jurnalist, cu o experiență bogata in conceperea si coordonarea campaniilor de Comunicare, experiență în elaborarea mesajelor și sloganelor de promovare, spoturilor audio-video, afisaj stradal, experiență în comunicarea cu mass media.

 

russu rodica 2

russu rodica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gala “Femeia Europeană” va avea loc în 9 mai, la Sala Polivalentă de la ora 17.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. După cum anunța Doris Moldovan, cea de-a X-a ediție este și ultima pe care o va organiza deoarce liberala vrea să se axeze pe alte proiecte.
Comentarii

  • Felicitari Cristina Rusu! Mi-e dor de timpurile trecute.
    Cu respect fosta pedagoga Mariana!

  • Bravo femeii puternice,frumoase la suflet!Sunt convinsă ca inca cel putin 100 merita acest titlu onorific.Felicitări Bistrița!

Caricatură

Ziar de Bistrita