VIDEO: Zece priorități ale candidaților PMP Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare din 6 decembrie

 -  -  938

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a prezentat marți, într-o conferință de presă, prioritățile candidaților formațiunii politice la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Potrivit liderului PMP Bistrița-Năsăud, programul candidaților PMP cuprinde mai multe obiective prioritare, dar toate acestea au un singur scop – dezvoltarea județului și creșterea calității vieții locuitorilor din Bistrița-Năsăud.

”Bistrița-Năsăud și bistrițenii au fost întotdeauna pe primul loc pentru mine. În activitatea mea parlamentară m-am gândit cum să rezolv punctual problemele cetățenilor. În următorii 4 ani, misiunea mea și a echipei PMP este de a continua proiectele pe care deja le-am depus în Parlamentul României și de a le duce la bun sfârșit, dar și de a aduce proiecte noi, care să soluționeze punctual problemele cetățenilor și ale românilor”, a declarat Ionuț Simionca.

În timpul conferinței de presă, Simionca a prezentat 10 obiective prioritare pentru mandatul 2020-2024:

1. Construcția Autostrăzii Nordului

  • Îmi doresc ca locuitorii din Bistrița-Năsăud să circule pe Autostrada Nordului în următorii 4 ani, Astfel, prioritatea numărul 1 este ca Legea Autostrăzii Nordului să se aplice. Primul lucru pe care trebuie să îl fac în Parlament ca să mă asigur că această lege se construiește și că vom putea circula pe centura Bistriței – parte integrantă a Autostrăzii Nordului – este să lupt la Legea Bugetului de stat și să mă asigur că se vor aloca fonduri pentru studiile de fezabilitate și cele tehnice. Apoi trebuie să ne asigurăm că se țin licitațiile și Guvernul merge mai departe și să găsim sursele de finanțare pentru execuția acestui proiect. Voi face tot ce ține de mine pentru a continua acest proiect, astfel încât în 4 ani să circulăm pe această autostradă. E un obiectiv important pentru noi, pentru bistrițeni, care va ajuta zona din perspectivă economică și nu numai”.

2. Reforma sistemului de sănătate

  • Sănătatea bistrițenilor este pentru noi o prioritate în următorul mandat. Am depus o propunere legislativă în Parlamentul României care să reformeze sănătatea și sistemul de sănătate din rădăcini. Această propunere a fost redactată de cei mai buni profesioniști din domeniul sănătății și este gândită să facă față noilor provocări și tipuri de amenințări la adresa sănătății oamenilor. (…) Vrem ca fiecare comună să fie dotată cu o ambulanță, vrem ca salariile să fie plătite corect pentru personalul medical și să oprim exodul medicilor”.

3. Spirjinirea și ajutarea economică a firmelor din Bistrița-Năsăud, atât pentru a păstra locuri de muncă, cât și pentru a asigura continuitate

  • Am depus o lege în acest sens în Parlament – Oxigen pentru HoReCa – care reglementa modul de funcționare a restaurantelor și care ar fi salvat sute de afaceri și mii de locuri de muncă la nivelul județului Bistrița-Năsăud”.

4. Educația și adaptarea acesteia la mediul digital și cerințelor actuale

  • Toate școlile din Bistrița-Năsăud trebuie să fie dotate cu internet și aparatură pentru a putea să funcționeze în acest sistem online. Din această perspectivă, consider că este necesară redeschiderea școlilor din România. (…) Cer Guvernului să renunțe la această măsură și să nu șteargă cu buretele un an din educația copiilor”.

5. Sprijin pentru fermierii bistrițeni și pentru dezvoltarea satelor din județul Bistrița-Năsădu și nu numai

  • ”Anul 2020 a fost un an greu pentru agricultură și fermierii trebuie mai mult ca oricând sprijiniți. Am văzut că Guvernul PNL intenționa să închidă piețele, dar noi ne dorim ca acestea să rămână deschise. (…) Vom lupta pentru creșterea subvențiilor agricultorilor, pentru construirea sistemelor de irigații și pentru înființarea unor centre de colectare a legumelor și fructelor”.

6. Extinderea rețelelor de gaze

  • ”PMP a depus un proiect în acest sens în 2018 în Parlament. Noi am considerat că gazul românesc trebuie să ajungă la români, am militat pentru acest lucru și am fost primul partid care am propus extinderea rețelelor de gaze la gospodăriile românilor. Vrem gaze românești în toate casele românilor!”.

7. Reducerea numărului de parlamentari la 300

  • ”Am depus deja un proiect prin care cerem reducerea numărului de parlamentari la 300 și nu vom renunța la acest obiectiv. Vom susține acest demers. Această inițiativă a fost adoptată de Senat și zace în Camera Deputaților. Mă voi lupta pentru a merge mai departe cu această propunere și pentru a o transforma în lege”.

8. Anularea pensiilor speciale

  • ”În urmă cu doi și jumătate eram în stradă și strângeam semnături pentru anularea acestor pensii speciale. (…) Am fost singurul parlamentar care am renunțat la pensia specială în fața notarului și voi continua lupta împotriva acestor pensii nesimțite, prin solictarea impozitării lor gradual, în funcție de cuantumul lor”.

9. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin

  • ”Un obiectiv care susține democrația românească. Noi trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, lucru care va da posibilitatea oamenilor noi, tineri să câștige. Știm cu toții că, în acest moment, 90 la sută dintre primari și-au păstrat mandatele”.

10. Digitalizarea și transparentizarea administrațiilor locale

  • ”O prioritate pentru mine. Noi lucrăm la un proiect în acest sens și pe care vrem să îl propunem în Consiliul Județean. (…) Îl considerăm util și necesar”.

Deputatul Ionuț Simionca a mai adăugat că în perioada următoare va continua să prezinte bistrițenilor fiecare din cele 10 puncte prioritare ale candidaților PMP Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Ionuț Simionca este primul pe lista PMP Bistrița-Năsăud la Camera Deputaților. La Senat, prima poziție pe lista PMP Bistrița-Năsăud este ocupată de Caius Cârcu.

0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *