Zece stații meteorologice automate vor fi instalate pe sectorul din Bistrița-Năsăud al traseului turistic Via Transilvanica

Zece stații meteorologice automate vor fi instalate pe sectorul din Bistrița-Năsăud al traseului turistic Via Transilvanica, a anunțat administratorul Asociației Meteo.BN, Mihai Bălan.

Potrivit acestuia, ONG-ul pe care îl conduce a încheiat o colaborare cu Asociația Tășuleasa Social.

”Vin cu veşti bune, baza acestora fiind reprezentată de începutul unei colaborări deosebit de constructive pentru comunitatea județului Bistrița-Năsăud. În acest sens, după o serie de discuții cu domnul Alin Ușeriu, am pus bazele unui proiect care cuprinde instalarea a 10 stații meteorologice automate pe sectorul Bistrița-Năsăud al traseului Via Transilvanica, achiziționate prin Tășuleasa Social! În parteneriat cu ONG Meteo.BN, datele înregistrate în timp real de aceste stații vor fi accesibile turiştilor care vor dori să parcurgă traseul, într-o aplicație dedicată acestora, urmând ca, după instalarea lor, să realizăm și prognoze meteo pentru această secțiune a binecunoscutului traseu, prognoze care vor fi accesibile pe site-ul oficial Via Transilvanica”, a precizat Mihai Bălan.

Administratorului ONG Meteo.BN estimează că în cel mult două săptămâni vor fi livrate echipamentele şi ulterior acestea vor fi montate în locațiile deja stabilite.

Proiectul Via Transilvanica al Asociației Tășuleasa Social a fost lansat în anul 2018 și a urmărit marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj cu o lungime de circa 1.400 km. Acesta străbate 10 județe – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Scopul proiectului a fost acela de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.