Zeci de amenzi, aplicate de polițiști celor care nu purtau masca în zone aglomerate

 -  -  1147Mai bine de 40 de persoane au fost amendate de poliţişti în ultimele 24 de ore pentru că nu purtau mască de protecţie atunci când se aflau în spații aglomerate, cuantumul sancţiunilor ridicându-se la suma de 4.000 de lei.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistrița-Năsăud, poliţiştii au intensificat controalele privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, fiind prezenţi în zone aglomerate, cum sunt centre comerciale, pieţe, terase, localuri sau mijloace de transport în comun.

La acţiunile desfășurate în ultimele 24 de ore au participat peste 146 de forţe de ordine, fiind verificate aproape 100 de societăți comerciale, precum şi 58 de mijloace de transport, dintre care 38 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 1400 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat că verificările au fost intensificate “în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus”.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 7.500 de lei. Dintre acestea, 44 de sancțiuni, în valoare de 4000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Controalele în locuri aglomerate vor continua împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri”, a adăugat Crina Sîrb.

Nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea 55/2020 atrage amenzi cuprinse între între 500 şi 2.500 de lei.

ACTUALIZARE

Acțiunile de control au continuat și pe parcursul zilei de sâmbătă. În intervalul orar 10.00-13.00, forțele de ordine au acționat pe raza municipiului Bistrița.

S-a acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor însă, au fost situații în care au fost constate abateri, fiind aplicate 23 de sancțiuni în valoare de 6700 de lei. Din totalul acestora, 22 în valoare de 5500 de lei au fost pentru nepurtarea măștii sanitare în locurile pentru care legea prevede acest lucru și una, conform HG 984/2005, pentru manipularea produselor alimentare și a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor”, a mai completat Crina Sîrb.

Pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, poliţiştii bistrițeni vor continua să acţioneze atât în uniformă, cât şi în civil.

0 notes
272 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *