Zeci de angajați ai CJAS Bistrița-Năsăud au fost testați pentru COVID-19

 -  -  1098Un număr de 46 de angajați ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud au fost testați pentru COVID-19, după ce o altă angajată a fost depistată pozitiv cu infecție cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, toate cele 46 de probe prelevate de la personalul angajat au fost negative.

Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud informează că în urma infectării unei angajate a instituției cu virusul SARS-COV – 2, în perioada 20 – 22.07.2020 au fost prelevate si s-au prelucrat 46 de probe de la personalul Casei De Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud, din care 46 au fost negative. Rezultă că în cadrul instituției situația a fost gestionată foarte bine, iar personalul CJAS B-N nu a fost sursă de infectare pentru asigurați”, se arată în comunicatul de presă al CJAS Bistrița-Năsăud.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, o angajată a fost depistată pozitiv, acesta fiind primul caz înregistrat în această instituție de la debutul pandemiei de coronavirus.

ACTUALIZARE

Potrivit directorului CJAS Bistrița-Năsăud, Doina Sigmirean Pop, în instituție au fost luate măsuri suplimentare după ce una dintre angajate a fost depistată pozitiv cu infecție cu noul coronavirus.

Pe lângă testarea întregului personalul care a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv, în sediul CJAS de pe strada Grănicerilor s-au efectuat și acțiuni de dezinfecție.

În momentul în care am aflat că avem un caz, automat am luat măsuri suplimentare. Am dezinfectat toată zona de două ori. În ceea ce privește testarea angajaților, practic putem spune că i-am testat pe toți. Nu se putea altfe, pentru că nu puteam să riscăm. A fost o săptămână de coșmar, mai ales că a trebuit să așteptăm câteva zile pentru ca rezultatul să fie concludent. Nu au fost testați cei care se aflau în concediu, fiind vorba despre două persoane”, a declarat Doina Sigmirean Pop.

Sursa citată mai completează că angajata depistată pozitiv nu își desfășura activitatea în zona de relații cu publicul, ci la compartimentul concedii medicale. Colegele de birou ale acestei angajate, deși au primit rezultat negativ în urma testării, trebuie să stea în izolare pentru o perioadă de 14 zile, motiv pentru care activitatea la acest compartiment unde se decontează concediile medicale se desfășoară cu dificultate.

”E foarte greu pentru că au fost concedii medicale neplătite din 2018. Volum mare de muncă, lipsă de personal și orice om în minus este în momentul de față un dezastru pentru noi”, a mai completat Doina Sigmirean Pop.

Potrivit directorului CJAS Bistrița-Năsăud, angajata depistată pozitiv este în stare bună, prezentând o formă ușoară de boală.

0 notes
223 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *