Zeci de sancțiuni pentru nerespectarea noilor restricții; mai mulți tineri și administratorul unui magazin, printre cei amendați

 -  -  1135


În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au aplicat zeci de sancțiuni celor care nu au respectat măsurile stabilite pentru protejarea populației în context COVID-19, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

O sancțiune a fost aplicată de jandarmi administratorului unui magazin din Bistrița.

”Vineri seara, în jurul orei 19.30, jandarmii au depistat pe raza municipiului Bistrița un magazin care nu a respectat măsura privind programul de funcționare. Ca urmare, operatorul economic a fost sancționat cu 2.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurilor privind intervalul orar de funcționare. Menționăm faptul că acest operator economic a fost avertizat de jandarmi la sfârșitul săptămânii trecute, în privința nerespectării programului de funcționare”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Cu amendă s-a ales și un tânăr care, deși se afla în carantină, a ieșit să își cumpere țigări.

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Bistrița a ieșit liniștit la cumpărături fără să se gândească la sănătatea celor din jur și la faptul că nu respectă prevederile legale în vigoare. Acestuia i se terminaseră țigările și a plecat la magazin, dar pe drum s-a întâlnit cu jandarmii care l-au sancționat cu 1.000 de lei amendă, pentru nerespectarea măsurilor stabilite privind carantina. Acesta trebuia să nu părăsească adresa de domiciliu timp de 14 zile, fiind contact direct al unui coleg depistat pozitiv Covid-19”, mai spune sursa citată.

De asemenea, cu sancțiuni s-au ales și mai mulți tineri care s-au adunat în spațiul public ignorând măsurile privind constituirea grupurilor pe timpul stării de alertă.

Un grup de tineri nu au mai ținut cont de faptul că ne aflăm în starea de alertă și s-au adunat vineri seara în jurul orei 19.00, pe strada Dragoș-Vodă din municipiul Bistrița. Jandarmii au aplicat un număr de 7 sancțiuni (6 avertismente și o amendă în valoare de 1.000 de lei), pentru constituirea unui grup mai mare de 6 persoane”, a mai precizat Georgeta Cășvan.

Totodată, doi tineri care au părăsit domiciliul după ora 20:00 și au intrat în benzinărie fără a purta masca de protecție au fost amendați.

”Doi tineri au fost depistați de jandarmi în această noapte în incinta unei stații de carburant fără a respecta restricțiile privind libera circulație și măsurile de protecție individuală. Cei doi au fost sancționați de jandarmi cu câte 500 de lei amendă fiecare, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv cu 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind libera circulație”, mai arată Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

În total, în ultimele 24 de ore, jandarmii bistrițeni au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 au fost amenzi în valoare totală de 6.500 de lei și alte 23 au fost avertismente scrise. În ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat un număr de 11 societăți comerciale și au legitimat 71  de persoane.

Forțele de ordine avertizează că misiunile pentru protejarea populației în context COVID-19 continuă și în aceste zile.

0 notes
260 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *