Zeci de utilaje de deszăpezire acționează în Bistrița-Năsăud; circulația se desfășoară în condiții de iarnă

 -  -  947


În noaptea de joi spre vineri, autoritățile din Bistrița-Năsăud au acționat cu zeci de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor și a străzilor, încercând să asigure condiții bune pentru desfășurarea traficului rutier. La această oră, în tot județul se circulă în condiții de iarnă.

În ceea ce privește municipiul Bistrița, administrația locală a acționat cu 17 utilaje pentru deszăpezirea străzilor din oraș.

”La Bistrița, după revenirea ninsorilor cu cod galben, s-a intervenit toată noaptea pentru deszăpezire, cu 17 utilaje stradale, fiecare utilaj acoperind în jur de 20 de străzi. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă, dar nu se înregistrează blocaje în trafic. Cetățenii și agenții economici sunt rugați să efectueze deszăpezirea trotuarelor din fața locuințelor sau sediilor de firmă, ca să nu existe probleme nici pentru trecători”, a anunțat primarul Ioan Turc.

De asemenea, Instituția Prefectului precizează că și pe drumurile naționale și județene din Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă, nefiind raportate blocaje sau restricții de circulație. 

Conform informațiilor primite de la reprezentanții Secției de Drumuri Naționale, încă de ieri după-amiază s-a acționat cu 45 de utilaje de deszăpezire și s-au folosit aproximativ 300 tone de antiderapant. Pe drumurile județene s-a acționat toată noaptea cu 43 de utilaje și s-au folosit 500 de tone de antiderapant. Nu au fost raportate blocaje în trafic și se acționează, în continuare, cu utilaje pentru lărgirea platformei de drum”, informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Autoritățile fac apel la conducătorii auto să circule cu atenţie şi prudenţă, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Polițiștii monitorizează circulația și acționează atunci când situația o impune. 

Reamintim că întreaga țară se află sub avertizare cod galben de răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei.

0 notes
72 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *