Habarniști în administrație! Se deschide Cutia Pandorei cu suplimentarea listei la A.N.L-uri! Toți cei RESPINȘI pot emite pretenții acum, după ce 6 dosare au fost trecute „la sentiment” pe lista bună!

 -  -  161229


După o ședință care a durat aproape 6 ore, consilierii locali au suplimentat lista celor care beneficiază de o locuință A.N.L! Consilierii local au analizat încă 11 dosare, respinse INIȚAL. După analize au decis că 6 dosare sunt eligibile și titularii lor intră pe lista de prioritate la repartiția unei locuințe A.N.L!

Dosarele au fost inițial respinse, după ce în prelabil au fost analizate de o comisie din care făceau parte consilieri locali și funcționari ai Primăriei Bistrița. Din comisia de analiză au făcut parte: primarul Ovidiu Crețu, viceprimarii: Gelu Muthi, Cristian Niculae, consilierii locali: Mărioara Miheștian (PSD), Attila Antala (UDMR), Mărioara Seica (PNL) și funcționarii Vasile Marina, Lucica Rațiu, Mihaela Horotan, Miahela Badiu și Lavina Bulea.

Încă din 2015, Primăria Bistrița a publicat criteriile obținerii unei locuințe ANL, iar funcționarii primăriei au oferit informații în acest acest sens sub formă de copii XEROX oferite tuturor solicitanților.

Desigur, au existat și titulari care au avut scăpări și au uitat să depună toate documentele solicitate, motiv pentru care au fost RESPINȘI. Actele necesare dosarului ANL au fost publicate pe site-ul instituției, cu toate detaliile, inclusiv calcularea punctajului:

http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/AllByUNID/132F119745EECC2AC2257D4700298D10?OpenDocument

aa33

aa44

 

 

 

 

 

 

 

 

PRECEDENT periculos: oricine din lista celor respinși poate emite ACUM pretenții!

Consilierii locali au SUPLIMENTAT lista inițială cu încă 6 dosare care se aflau pe lista de respinși, chiar dacă aceștia NU au depus documentele solicitate la dosar.
Persoanele care au primit A.N.L, după ce inițial se aflau „la respinși”:

 

– TAUAS LARISA IOANA – Nu are loc de muncă în Bistriţa, conform actelor din dosar locul de muncă este în localitatea Livezile
– MAGUREAN PAULA DANUTA – Fără dovadă loc de muncă.
– FRANDES MOLDOVAN MONICA ALINA – Lipsă dovadă venituri.
– SUTEU CLAUDIA ANDREEA – Lipsă dovadă venituri.
– ANCA CIPRIAN MIHAI Lipsă dovadă venituri titular pentru Întreprinderea Individuală + sediu Rodna.
– NEDELEA DANIELA CRISTINA – Lipsă dovadă venituri – PFA.

z2În urma ședinței extraordinare, cele 6 dosare au fost re-analizate și declarate eligibile. Alina Frandeș a solicitat o locuință ANL  a venit în sala de consiliu cu un copil în brațe și a susținut că NU a fost informată de condițiile obținerii unei locuințe ANL. Inițial, dosarul ei a fost respins pe motiv că NU a depus dovada veniturilor la dosar. În aceeași situație au mai fost câteva dosare, trecute astăzi de consilierii locali pe lista „bună” printr-un exces de zel.

 

 

Din punct de vedere legal, orice hotărârea de Consiliu Local poate fi atacată în contencios administrativ, dacă sunt găsite nereguli din punct de vedere legal.

Rezultatele, după re-analize:

Frandeș Monica (58 puncte) – locul 65
Șuteu Claudia (62 de puncte) – locul 40
Tăuaș Larisa Oana (58 puncte) locul 64
Măgurean Paula Dănuța (57 puncte) – locul 68
Anca Ciprian Mihai (53 puncte)  – locul 103
Nedelea Daniela Cristina (38 puncte) – locul 167.

Acest lucru creează un precedent periculos, deoarece mai sunt încă aproximativ 30 de alte dosare dosare respinse pe aceleași criterii ca cele trecute astăzi pe lista bună, respectiv: lipsă adeverință de venit, loc de muncă în afara Bistriței, lipsă declaraţie notarială etc.

Contestaţiile se vor adresa Primarului municipiului Bistriţa în termen de 7 zile de la afişarea listelor de prioritate, iar soluţionarea se va asigura în termen de 15 zile de la primire, în condiţiile legii.

Cele 3 blocuri din Subcetate au 43 de garsoniere și 95 de apartamente cu 2 camere. După aprobarea listei FINALE (cu tot cu contestații), Primăria Bistrița va repartiza locuințele pe baza punctajului acumulat și al numărului de persoane.

Citiți și: 

a1-400Vezi lista cu persoanele care PRIND o locuință A.N.L în 2017!

 

181640cookie-checkHabarniști în administrație! Se deschide Cutia Pandorei cu suplimentarea listei la A.N.L-uri! Toți cei RESPINȘI pot emite pretenții acum, după ce 6 dosare au fost trecute „la sentiment” pe lista bună!
16 notes
354 views
bookmark icon

16 thoughts on “Habarniști în administrație! Se deschide Cutia Pandorei cu suplimentarea listei la A.N.L-uri! Toți cei RESPINȘI pot emite pretenții acum, după ce 6 dosare au fost trecute „la sentiment” pe lista bună!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.