Zi importantă pentru orașul Beclean! Veste bună legată de centura orașului

 -  -  11138Primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, afirmă că proiectul privind amenajarea unei centuri ocolitoare a orașului se va realiza prin intermediul fondurilor europene și se află în implementare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

”Azi este o zi importantă pentru orașul Beclean! Am primit vestea că „Centura de ocolire a orașului Beclean” se află în lista de proiecte aflate în implementare conform OUG 101/2020 la Departamentul de Obținere Finanțări din cadrul CNAIR! Totodată am fost înștiințați prin adresa cu nr. 51081 de către CNAIR că trebuie încheiat un acord de parteneriat între Primăria Beclean și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A pentru realizarea proiectului prin fonduri europene”, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

Acordul de parteneriat între CNAIR-DRDP CLUJ și Primăria Beclean a fost aprobat într-o ședință a Consiliului Local Beclean.

”Acest parteneriat reprezintă certitudinea că etapa de proiectare și execuție va fi realizată de către UAT Beclean cu suportul echipei de experți din cadrul CNAIR pe tot parcursul derulării proiectului în toate etapele administrative până la finalizarea acestui demers în vederea construirii Centurii orașului Beclean. Iată că proiectul mult așteptat de întreaga noastră comunitate va fi realizat mai repede decât ne puteam imagina mulți dintre noi”, a mai precizat primarul Nicolae Moldovan.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat anul trecut, valoarea investiției este estimată la circa 15 milioane de euro, iar varianta ocolitoare ar urma să facă legătura între DN 17 și DN 17 D și ar cuprinde și un viaduct cu o lungime de 500 de metri. De asemenea, varianta de ocolire a orașului Beclean face legătura dintre Drumul Expres DX4A Dej-Beclean-Bistrița și Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva.

Azi este o zi importantă pentru orașul Beclean! Am primit vestea că „Centura de ocolire a orașului Beclean” se află în…

Publicată de Nicolae Moldovan pe Miercuri, 12 august 2020
1 notes
263 views
bookmark icon

One thought on “Zi importantă pentru orașul Beclean! Veste bună legată de centura orașului

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *