Cam așa a fost la Zilele Bistriței! Concluziile la final: sunet nașpa, program slab-de-tot, lipsă de viziune și lălăială pe 9 zile fără mai-nimic!

Zilele Bistriței și-a schimbat denumirea în Marele Târg al Bistriței, dar în acest an organizatorii au avut cel mai slab program artistic. Formațiile chemate s-au adresat unui public restrâns: 12- 16 ani.

 

Primăria Bistrița  a cheltuit de 550.000 de lei + 150.000 de lei (pe Zilele Medievale) pentru ediția din 2019 a Zilelor Bistriței.  Sub denumirea TÂRGUL MARE AL BISTRITEI, evenimentele s-au desfășurat în perioada 23 august – 1 septembrie.

 

Fun Factory a cântat aseară piesele anilor 90 și ar fi trebuit să spele rușinea celor care au organizat spectacolele. Nu știu dacă au reușit! Trupa s-a chinuit la prestațiile live, au cântat o grămadă de cover-uri (însă numai refrenul).

Puncte slabe la Zilele Bistriței ediția 2019:

– sonorizarea a fost sub orice crititică. La această ediție spectatorii au remarcat sunetul foarte slab, execesiv de tare. Este evident că meseria de inginer de sunet este pe cale de dispariție, deși ar trebui să fie obligatoriu să ai un om meseriaș pe reglaje. La acest capitol e o problemă veșnică ce se întâlnește la mai multe spectacole organizate din bani publici. La toate spectacolele organizate de Zilele Bistriței s-a auzit tare și cu multe țiuituri.

– cel mai slab program de până acum: au fost 9 zile de spectacole din care 7 zile fără spectatori pe Pietonal. Cu excepția celor 2 duminici, Pietonalul a fost gol-goluț. Organizatorii nu au avut formații care să acopere durata evenimentului.

– organizatorii nu au permis și altor producători să aducă terase. Din acest motiv s-au creat cozi interminabile la terasaele care existau pe Centru. E adevărat că toți comercianți de pe Centru au avut vânzări mai mari, dar Primăria NU are argumente pentru care a interzis celorlalți producători de bere să-și expună terasele.Practic, au oferit exclusivitate unor patroni care nu avea capacitatea să servească un număr mare de clienți.

– Primăria Bistrița NU a avut program care să acopere durata și de aceea au încercat să confiște un eveniment 100% privat: Street Food-ul! În fapt aceste eveniment a fost bine primit în Bistrița și inclus în Zilele Bistriței. Primăria a făcut un singur lucru: a pus la dispoziție scena pentru DJ-ii chemați să facă atmosferă și a oferit gratis spațiul pentru camioanele care vindeau mmâncare. Vă închipuiți că fără acest eveniment erau 3 zile în care nu se întâmpla nimic.

– Zilele Medievale au fost băgate la pachet cu Ziele Bistriței. Evenimentul a avut buget separat 90.000 de lei pentru Zilele Bistriței și 60.000 de lei pentru Caravana Medievală – sume cuprinse în bugetul Centrului Cultural Municipal la început de an. Acest eveniment s-a desfășurat sâmbătă 31 august și duminică după-amiază.

– la Viișoara e aceeași țigăneală, specifică unui bâlci de țară. Muzică folclorică în exces, plus combinațiile clasice de la terase: fum-mici-bere-manele. Să zicem că Bistrița are un public pe acest gen, dar standardul a scăzut enorm și nici de această dată NU a fost chemat niciun nume mare din zona folclorică! Excepție ar fi Cristian Pomohaci, un personaj contestat, care anul trecut a avut interdicție la Zilele Bistriței. S-a mers pe rețeta artiștilor locali.

Singurul punct forte: 

– faptul că bâlciul de la Viișoara a fost separat de evenimentele de pe Pietonal. Primăria Bistrița păstrează obiceiul „segregării”. O rețetă cu comercianții din Viișoara care invadează Pietonalul ar fi reprezentat dezastrul complet!

Este evident faptul că administrația locală NU mai e în stare să se adapteze vremurilor iar Zilele Bistriței au ajuns un fel de zile de comună, pe o rețetă depășită. Evenimentul NU are personalitate și nici originalitate și scade calitativ, cu fiecare an. Acesta este rezultatul unei administrații PSD-iste lipsită de viziune, care refuză orice colaborare și care comandă pe bani publici după bunul plac al unora…

 

O listă scurtă cu formațiile ce au cântat la Zilele Bistriței în edițiile trecute: Zdob și Zdub, Vama Veche, Ștefan Bănică jr, Pasărea Colibri, Direcția 5, Holograf, Compact, Delia, Loredana Groza, Paula Selling, TAXI, No Mercy.

Trupele aduse în 2019 de Primăria Bistrița, în ultima ediție coordonată de Ovidiu Crețu, după cum însuși primarul a declarat!

Formațiile care au cântat pe Pietonal în 24 – august – 1 septembrie: Fun Factory, 5 GANG, Mira, The Motans, Vescan, Lino Golden, Edward Sanda, The Moon and the Night Spirit, Irdorath.

 

Am aflat formațiile ce cântă de Zilele Bistriței! Paraziții, Fun Factory, 5 Gang, The Motans, Lino Golden, Vescan și Edward Sanda ! Vezi câți bani încasează fiecare!