Ziua Jandarmeriei, sărbătorită și la Bistrița. Cu acest prilej, timp de o săptămână sunt organizate o serie de activități

 -  -  1


Și în acest an, la Bistrița vor fi organizate o serie de activităţi dedicate Zilei Jandarmeriei Române și destinate publicului larg.

 ”Astfel, miercuri 28 martie, între orele 10.00-14.00, vă aşteptăm la Ziua Porţilor Deschise la sediul nostru din Bistriţa, str. Romană nr. 17A, dar şi la sediile noastre din Beclean şi Năsăud unde vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii din dotarea jandarmilor în diferite misiuni şi câinii de serviciu” anunță purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan.

Activităţile dedicate publicului continuă și joi, 29 martie, la Beclean, unde toţi cei interesaţi de activitatea jandarmilor vor putea să primească informații utile în parcul din zona centrală a oraşului. Între orele 12.00-15.00, va fi organizat un nou Punct de Informare destinat cetăţenilor de orice vârstă.

Vineri, 30 martie, iubitorii muntelui sunt aşteptaţi la sediile Jandarmeriei Montane din Rodna şi Piatra Fîntînele, unde îi vor putea vedea pe jandarmii montani la ei acasă. Vor fi expuse materialele specifice şi autovehiculele folosite de aceştia în misiunile din mediul montan.

La aceste activităţi vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni, iar exerciţii acestora constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române continuă în anul Centenarului, cu vernisajul Expoziţiei Aniversare, intitulate sugestiv: 100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud. Aceasta este organizată luni, 2 aprilie, de la ora 11.00, cu sprijinul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Bistriţa-Năsăud, la sediul acestei instituţii, din strada Gării, nr. 3-5.

Ziua Jandarmeriei Române va fi sărbătorită la Bistriţa, marţi 03 aprilie 2017, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, moment care constituie punctul culminant al activităţilor premergătoare organizate cu acest prilej.

Astfel, la împlinirea a 168 de ani de la înfiinţarea acestei arme, veţi putea asista la un ceremonial militar specific, veţi putea vedea tehnica folosită de jandarmi în diferite misiuni, dar şi autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului.

1 notes
0 views
bookmark icon

One thought on “Ziua Jandarmeriei, sărbătorită și la Bistrița. Cu acest prilej, timp de o săptămână sunt organizate o serie de activități

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.