Daniel Suciu dă asigurări că Sala Polivalentă din Wonderland are finanțare. ”Sper ca Ioan Turc să nu cumva să încerce să oprească finanțarea și să rezilieze contractul pentru că va pierde în instanță”

 -  -  11392


Deputatul PSD Daniel Suciu dă asigurări că Sala Polivalentă care urmează să fie construită în Complexul Wonderland din Unirea are finanțare și chiar a criticat în termeni duri declarațiile liderilor PNL Bistrița-Năsăud pe marginea acestui subiect.

Nu mai vreau să intru într-o dezbatere de copii mici vizavi de Sala Polivalentă din Complexul Wonderland, pentru că mi-am dat seama, destul de târziu ce-i drept, că domnul Ioan Turc habar nu are ce vorbește. A ocupat niște funcții chiar degeaba. Sala Polivalentă din Bistrița are un contract încheiat, un câștigător desemnat, are finanțare asigurată prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Compania Națională de Investiții, indicatori aprobați în ședință de Guvern și eu m-am ocupat de acest subiect. Oricât ar încerca domnul Ioan Turc să explice de ce vrea să omoare această investiție, nu are niciun argument și, sper din tot sufletul, pentru binele politic al domniei sale, să nu cumva să încerce să oprească finanțarea și să rezilieze contractul care este în vigoare pentru că va pierde în instanță cine va face acest lucru”, a declarat Daniel Suciu.

Deputatul PSD a mai adăugat că se va acorda asistență juridică tuturor celor care au contracte semnate și li se va tăia finanțarea pentru proiecte. ”Sută la sută vom acorda asistență juridică tuturor celor care au contracte semnate și care vor rămâne fără finanțare asigurată datorită mișcărilor Guvernului PNL”, a mai spus Suciu.

În ceea ce privește Sala Polivalentă din Complexul Wonderland Unirea, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a acestui obiectiv a fost semnat la data de 18 octombrie, dată la care a fost efectuată și o vizită pe amplasamentul viitoarei săli. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de asocierea dintre trei companii – SC Frasinul, Erbașu, Dico și Țigănaș. Contractul are termen 20 de luni începând din 18 octombrie, din care 4 luni vor fi pentru proiectare, iar restul pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

În primă fază, pe terenul din Unirea va fi construită o sală polivalentă ultra-modernă, cu peste 2.500 de locuri, o pistă de atletism (132.5 m lungime), un teren de handbal (exterior), un teren de tenis (exterior) și un teren de baschet (exterior). Vor fi amenajate și circa 500 de locuri de parcare, atât pentru autoturisme, cât și pentru autocare. Investiția este în valoare de peste 16 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.

Tot în zona noii Săli Polivalente, autoritățile aveau în plan să construiască și un stadion cu 12.000 de locuri, însă Daniel Suciu spune că nu mai are speranțe în privința acestei investiții.

Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a mai scris AICI.

1 notes
517 views
bookmark icon

One thought on “Daniel Suciu dă asigurări că Sala Polivalentă din Wonderland are finanțare. ”Sper ca Ioan Turc să nu cumva să încerce să oprească finanțarea și să rezilieze contractul pentru că va pierde în instanță”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *