După 3 ani de promisiuni deșarte, Consiliul Județean renunță la Centrul de Radioterapie estimat la 4 MILIOANE de euro! PSD-iștii vin cu altă schemă: caută firme private care să investească iar instituția pune terenul la dispoziție!

 -  -  11718


Mai știți promisiunile cu Centrul de Radioterapie de 4 milioane de euro ce urma să se construiască pe str. Alba  – Iulia? Ei bine, după 3 ani de promisiuni, NU s-a întâmplat nimic și-acum, Consiliul Județean pune la dispoziție terenul pentru eventuale companii care ar fi dispuse să investească!

În 2017, Consiliul Județean și Primăria Bistrița au intrat într-un parteneriat pentru realizarea unui Centru de Radioterapie pe str. Alba – Iulia. În acest sens, s-a inițiat un proiect de hotărâre prin care Consiliul Județean punea la dispoziție terenul, iar Primăria Bistrița urma să aloce bani pentru construcție. Spitalul Județean urma să doteze cu echipamente din fonduri guvernamentale și eventual, bani europeni!

Timp de 3 ani, Radu Moldovan a prezentat doar poze și promisiuni!

Timp de 3 ani, autoritățile locale nu au reușit să găsească finanțare din fonduri publice pentru amenajarea unui centru de radioterapie pe strada Alba Iulia din municipiul Bistrița. Din acest motiv, Consiliul Județean ia în calcul varianta realizării acestei investiții cu bani proveniți din mediul privat.

radioterapie ziar de bistrita

radioterapie

Printr-o adresă înaintată Primăriei Bistrița, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud arată că în condițiile în care până acum nu au fost demarate lucrări privind dezvoltarea acestei investiţii din fonduri publice, Spitalul Județean de Urgență Bistrița ia în calcul altă variantă.

”Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa propune, ca sursă alternativă de finanţare, întreprinderea demersurilor legale necesare declanşării procedurii administrative de iniţiere a concesionării terenului situat în municipiul Bistriţa, strada Alba Iulia, nr.7, în scopul construirii, dotării şi exploatării unui centru de radioterapie de către un investitor privat”, se arată în adresa trimisă Primăriei Bistrița de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În aceste condiții, dacă proiectul de hotărâre va trece de votul Consiliului Local Bistrița, parteneriatul dintre cele trei instituții publice se încheie.

Radu Moldovan și Cristian Niculae au profitat din plin de-acest proiect și au jucat electoral, la imagine! Acum, o dau cotită!

În ultimii 3 ani, Radu Moldovan a beneficiat de atenție media privind acest proiect estimat la 4 milioane de euro, care NU avea finanțarea asigurată! Cu toate astea, șeful CJ iesea-n față cu promisiuni privind viitorul Centru de Radioterapie și anunța că a acordat bani de proiectare, că va da drumul la licitație, că vom avea aparatură cum NU are Mureșul și Clujul etc.

În anul 2017, președintele Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, promitea că Bistrița va fi cel mai modern centru. “ Nu are Clujul și Mureșul ce o să avem noi. Asta pentru că ei le-au făcut în urmă cu câțiva ani și de atunci tehnica a evoluat. Vom avea grijă să fie aparate de ultimă generație” susține Moldovan.

radu moldovan si lazanny

Poze prezentate de pomană! Consiliul Județean și Primăria Bistrița NU aveau BANI de-așa ceva, dar au ales să adune capital electoral!

Clădirea urma să fie formată din subsol unde se ar fi trebuit să fie amenajate parcaje, parter – zona destinată serviciilor de radioterapie (inclusiv CT stimulare și scientografie) și tratamente specifice bolilor de cancer, primul etaj – dedicat secțiunii de școlarizare inclusiv o zonă de catering pentru cursanți, iar la al doilea nivel se prevedea o sală de conferințe, dar și câteva apartamente de serviciu pentru specialiștii Centrului.

Primarul Ovidiu Crețu s-a detașat de acest proiect inventat de Radu Moldovan și la bugetul pe 2019 a alocat 200.000 de lei acestui proiect, o sumă infimă! În 2020 NU s-a alocat niciun leu pentru Centru de RadioTerapie și lucrările NU au mai început!

radioterapie ziar de bistrita

Consiliul Județean dorește să concesioneze terenul de pe str. Alba Iulia și e-n căutare de investitori!

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bistrița din data de 27 martie se află un proiect de hotărâre care prevede încetarea contractului de asociere încheiat între cele 3 instituții publice implicate: Primăria Bistrița-Sptalul Județean – Consiliul Județean!

radu moldovan si critian niculae

În perioada 2017 – 2020, Radu Moldovan și Cristian Niculae au beneficiat de o puternică mediatizare privind acest Centru de RadioTerapie, estimat la 4 MILIOANE de euro! Instituțiile implicate NU au găsit finanțare și-acum vin cu altă schemă: promit că sunt în căutare de investitori care să vină la Bistrița, să construiască pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean!

Radu Moldovan și Cristian Niculae sunt specialiști în proiecte fără acoperire, care ies la suprafață fix în preajma campaniilor! Ambii lideri PSD se hazardează cu promisiuni fantastice privind castelele Teleki, Comlod, domenii schiabile, centuri ocolitoare etc.  și nici măcar NU pomenesc despre sursa de finanțare a acestor obiective, dovadă clară că  tratează superficial funcțiile pe care le gestionează și mizează pe un puternic aparat de propagandă!

1 notes
843 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *