Ultimele noutati

Crețu se laudă că a atras fonduri europene, dar liberalii au trecut în revistă proiectele kamikaze! Milioane de euro i-au scăpat din mână “celui mai bun primar din țară”. Careul de AȘI care conduce Bistrița NU-și asumă nimic, deși cheltuim 10.000 de euro pe lună pe salariile lor!

Ioan Turc, președintele PNL a susținut o conferință de presă în care a trecut în revistă proiectele eșuate ale administrației Crețu!

Gafele administrației Crețu, trecute în revistă de adversarii politici!

pârtia de schi “este un fiasco, din punct de vedere financiar este o investiție absolut inoportună, fără cap, o investiție care va rămâne o palmă grea pe obrazul administrației PSD, dar și un avertisment cu privire la slaba reacție a opinie publice.”

Podul Berăriei ne-a transformat într-un Caracal al Vestului, din păcate.

Parcul Industrial. “este o altă investiție total ineficientă datorită dimensionării și datorită modului în care a fost tratată al abordării tehnice.”

reabilitarea termică a blocurilor “este un proiect parțial-bun, care a fost compromis prin modul în care au fost zugrăvite aceste blocuri.”

cr4

 

 

 

 

 

vv1

d55

 

 

 

 

 

 

 

 

Ioan Turc: “domnul primar este să ne spună câți bani a pierdut Primăria Municipiului în administrația PSD!”

 

a1-Copy2“Domnul primar se lăuda cu faptul că Primăria Municipiului Bistrița a atras fonduri europene și încerca să explice moral creșterea salariilor demnitarilor în Primăria Bistrița. NU discut aspectele legate de legalitate. Majorarea salariilor demnitarilor este legală, dar ceea ce a uitat domnul primar este să ne spună câți bani a pierdut Primăria Municipului în administrația PSD, pe diferit canale: ne-accesarea unor fonduri europene, pierderea parțială a unor fonduri europene, lucrări inoportune, lucrări proaste, lucrări făcute fără cap. Doresc să vă reamintesc faptul că în 2014 Primăria Bistrița a contractat un credit de 40 de milioane de lei , după care plătim cu toții, toți locuitorii municipiului, 10 milioane de lei dobânzi pentru câteva obiective: pârtia de schi, Parcul Industrial Sărata, Podul Berăriei și reabilitarea blocurilor. Acel credit care a fost luat în 2014 … are o perioadă de 3 ani până începe să fie restituit…” – a declarat Turc.

Proiectele care au EȘUAT și pentru care nimeni NU răspunde! Crețu, viceprimarii și city-managerul au împreună 10.000 de euro pe lună, salarii BRUTE, dar NU răspund de eșecuri! 

f12

 

 

 

 

 

 

 

p101-800x400

r91

 

 

 

 

 

 

– s-au pierdut 4.5 milioane de euro fonduri europene pentru Cetatea Bistriței datorită lipsei unui aviz de la Ministerul Culturii. Absolut jenant pentru o administrație care se pretinde a fi performantă.

– la Campusul Rebreanu s-au pierdut 18 milioane de lei din cauza unor greșeli de proiectare.
– banii folosiți pentru lucrări de amenajare, care trebuie să intre în reparații capitale.

Primarul, viceprimarilor și managerului public au împreună venituri BRUTE de aproximativ 10.000 de euro pe lună, dar până acum nimeni NU și-a asumat eșecul de pe urma vreunui proiect!

 

e3-Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salariile BRUTE ale staff-ului de conducere al administrației locale:

– primar Ovidiu Crețu: 13.000 lei

– viceprimar Gelu Muthi: 11.000 lei

– viceprimar Cristian Niculae: 11.000 lei

– city-manager George Avram: 11.000 lei.

TOTAL: 45.000 de lei (peste 10.000 de euro)

 

Citiți și:


b2-Copy1-713x400

Măririle salariale din Primări Bistrița ne costă în PLUS 1.4 milioane de euro pe an! Crețu: “Eu cred că un angajat care este plătit-bine are o conștiință a sarcinilor, superioară unuia care e prost plătit!” Despre atitudine, primarul le ține parte: “nu poți să-l înjuri pe un funcționar, să aștepți să-ți zâmbească!”

 
Comentarii

  • Corect! Am modificat. Initial am aprox veniturile anuale si ulterior am revenit la veniturile lunare. De acolo a aparut eroarea

  • Mai taie un zero de la toate salariile……ai gresit calculul in loc de 100000 euro doar…10000 euro….

  • Incercarile primarului Cretu de a argumenta cresterile salariale din condei ale personalului functionarilor din primarie, denota mai degraba ipoctrizie, in conditiile in care statisticile de la finalul lui 2016, indicau în Bistrița cele mai mici salarii din România comparativ cu media la nivel naţional. Un vechi proverb spune: “Prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul”. Primarul Cretu se lauda cu faptul că gestionează “o primărie bogată”, uitand ca de fapt “bogatia primariei” este reprezentata de impozitele si taxele (deloc mici) platite de bistriteni. Si pentru ca prostia nu are limite, Cretu se lauda si cu atragerea de fonduri europene, uitand ca din contractul de reabilitare a CNLR semnat chiar de el, au fost pierdute peste 3,5 milioane de euro bani europeni, din cauza intarzierii lucrarilor. E ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Continuarea lucrarilor s-a facut cu bani din bugetul local. Si cu toate astea Cretu considera ca este firesc sa-si mareasca salariul fara sa dea socoteala pentru paguba produsa la bugetul local prin pierderea banilor europeni.

Caricatură

Ziar de Bistrita